exercitii cardio

Top 8 exercitii cardio

Nu toate echipamentele pentru exercitii cardio sunt create in acelasi fel. De aceea, am facut o lista cu cele mai bune si cele mai putin folositoare echipamente pentru exercitii cardio.

In realitate, daca faci exercitii cardio, nu este chiar atat de distractiv. Doar daca nu esti unul dintre acei atleti pasionati, cei mai multi dintre noi fac un efort considerabil  pentru a se mentine pe durata antrenamentului. Doar ca poti petrece mult mai putin timp si arde mult mai multe calorii daca folosesti inteligent echipamentele pentru antrenamentul cardio. Asa ca, in loc sa folosesti ca de obicei bicicleta eliptica, orienteaza-te catre alte exercitii de slabit mai bune pentru tine.

  1.  Banda de alergare

Este una dintre cele mai bune alegeri pentru exercitii cardio. Spre deosebire de celelalte aparate cardio, banda de alergare iti permite sa modifici modul in care organismul este menit sa se miste. Este foarte usor de utilizat: trebuie doar sa apesi pe sageti pentru a ajusta viteza sau rezistenta! Chiar si mersul pe jos pe o panta poate fi un exercitiu bun de slabit.

Ca sa profiti la maxim de potentialul benzii de alergare, pune-ti in casti o muzica antrenanta, nu te mai tine de manere si poti incepe sa te antrenezi cu adevarat!

 

  1. Scari rulante

Fesierii iubesc scarile! Ce ar putea fi mai util decat urcatul alert al scarilor? Incearca intervale de exercitii cardio pentru rezultate optime. Nu te sprijini tot timpul pe manere pentru a face antrenamentul mult mai intens si pentru a arde mai  multe calorii.

 

  1. ROWER – aparatul de vaslit

Nu toate salile de sport au un aparat de vaslit de tip ROWER, dar este unul dintre cele mai eficiente moduri de a face exercitii cardio. Gama larga de miscari de pe acest aparat iti permite arderea rapida a unui numar mare de calorii in scurt timp. Dar, daca nu cunost tehnica de utilizare corecta, eficienta poate fi redusa.

 

  1. Bicicleta de spinning

Poate fi o alegere foarte eficienta pentru exercitii cardio. O sesiune de lunga distanta, cu intervale de mare intensitate, fara a stationa prea mult pe sa, iti asigura un antrenament suficient de activ.

 

  1. SkiErg

Schiatul este un sport antrenant si exigent, iar SkiErg face ca aceste exercitii cardio de slabit sa fie absolut intense pentru oricine. Pentru a obtine un efect mai intens in partea inferioara a corpului, incearca sa te ridici in picioare dintr-o pozitie de ghemuit. SkiErg iti permite sa efectuezi programe de antrenament cardio eficiente, care iti vor accelera ritmul cardiac in cel mai scurt timp.

 

  1. ArcTrainer

Este testat stiintific pentru a fi mai bland cu articulatiile, arde cu 16% mai multe calorii decat o bicicleta eliptica si este mult mai puternic si mai durabil. Picioarele vor avea o traiectorie corecta de miscare punand mai putina presiune pe genunchi si activand mai mult muschii gluteus si femurali.

 

  1. Bicicleta eliptica

Unul dintre aparatele clasice pentru exercitii cardio, bicicleta eliptica este o optiune impact redus. Cu toate acestea, bicicleta eliptica sau inotul sunt cele mai eficiente optiuni daca esti limitat circumstante si nu poti apela la alte mijloace de a face exercitii pentru slabit.

 

  1. Bicicleta de tip Recumbent

Cu partea superioară a corpului, abdomenul si fesierii in stare de repaos, bicicleta nu cere corpului sa faca aproape nimic, dar misca picioarele. Daca esti in cautarea unui aparat de antrenament usor in care sa stai in timp ce citesti o carte sau te uiti la serialul preferat, acesta este potrivit pentru tine.

 

STIINTA!

Credem ca este corect sa va dezvaluim o parte din sursele acestor informatii.

Un studiu din Journal of American Medical Association, a comparat mai multe aparate pentru exercitii cardio si a constatat ca mersul pe jos sau pe o banda de alergare au avut cele cele mai mari rate de consum de energie si cerinte aerobe in comparatie cu toate celelalte aparate.

Cercetatorii au descoperit ca energia consumata pe bada de alergare este cu 40% mai mare in comparatie cu antrenamentul pe bicicleta. Mai mult decat atat, banda de alergare si aparatul de vaslit au fost singurele echipamente care au intrunit valorile maxime pentru imbunatatirea sistemului cardiorespirator.

Acum ca ai aflat toate aceste detalii, poti sa alegi ce antrenament cardio o sa faci data viitoare cand mergi la sala. Poti face mai intai o incercare: testeaza o saptamana exercitii cardio pe fiecare aparat si vezi care este cel mai eficient pentru tine. Atunci cand vei gasi ceva special, vei sti!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.