Exercitii pentru muschi neglijati

Aparate fitness cheie pentru muschi neglijati

Aparatele cu traiectorie fixa pot fi aparate fitness cheie pentru muschi neglijati. Ele sunt utile in antrenamentul de forta pentru a lucra toate grupele de muschi.

Aparatele de tractiune laterala: este foarte dificil sa lucrezi grupa latissumus dorsi – un muschi al spatelui care se intinde pe lateralul mijlocului si zonei lombare – fara sa folosesti un astfel de aparat fitness cu traiectorie fixa.

Muschii femurali:  nici macar exercitiile functionale precum genuflexiunile nu lucreaza complet muschii femurali, pentru ca, daca cvadricepsdii sunt mai puternici – asa cum e in cazul celor mai multe femei – efortul ridicarii este suportat de acestia.

Ridicarea asistata: multe femei pur si simplu nu au forta fizica in partea superioara a corpului pentru a face o ridicare asistata. Fara aparatele cu traiectorie fixa care lucreaza muschii trapezului, latissimus dorsi, bicepsii si pectoralii, nu ai putea lucra aceste grupe.

Trucuri pentru ridicat  

Evita sa ai muschi neglijati si incearca aceste tehnici pentru a obtine rezultate mai bune dupa un antrenament functional la aparate fitness cu traiectorie fixa.

  • Depune efort maxim: ridica cat poti de repede si mult, apoi coboara incet
  • Schimba pozitia scaunului. In cazul aparatelor precum presa orizontala, este bine sa schimbi pozitia de cateva ori in timpul seturilor, coborandu-l sau ridicandu-l in asa fel incat unghiul de miscare sa varieze, oferindu-ti posibilitatea sa lucrezi diferite grupe de muschi.
  • Opreste-te si ia-o de la capat. Alege diferite puncte in spatiu unde sa te poti opri si sa pornesti din nou miscarea in aceeasi directie – astfel lucrezi muschi responsabili pentru oprire si iti antrenezi si creierul.
  • Alterneaza picioarele si bratele. Lucreaza un picior si un brat simultan, pentru ca astfel vei avea nevoie de mai mult echilibru.
  • Schimba felul in care apuci. Distanteaza sau apropie mainile pentru a lucra diferite grupe de muschi.
1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] stimuleaza muschii mai intens decat mai putin pentru a le declansarea dezvoltarea. Chiar si aparatele cu traiectorie fixa au un rol. Toate sunt […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.