minge fitness

Ce tip de minge fitness pentru exercitii sa aleg?

Nu stii ce tip de minge fitness pentru exercitii sa alegi? O minge pentru stabilitate sau de fitness – oricum o numesti, este un accesoriu necesar pentru oricine doreste un antrenament eficient. O minge de stabilitate poate fi utilizata atat la birou cat si in sala de sport. Poti face exercitii de baza, cum ar fi ridicari sau flotari care devin mult mai provocatoare si eficiente. Daca nu ai folosit inca acest tip de echipament fitness, iata cateva detalii bine de stiut.

Dimensiunea corecta

Pentru rezultate optime ai nevoie de o minge cu dimensiuni adaptate inaltimii tale. Diametrul face diferenta, iar daca nu stii exact ce sa alegi intre doua dimensiuni succesive, testeaza-le pe amandoua si vezi care este mai confortabila si are sustinerea mai buna.

Iata cateva sugestii de alegere a dimensiunii:

  • ai intre 1.50 m – 1.60 m – alege o minge de 55 cm
  • ai intre 1.60 m – 1.80 m – alege o minge de 65 cm
  • ai intre 1.80 m – 2.00 m – alege o minge de 75 cm

O minge de exercitii, atunci cand este aleasa in mod corespunzator, se poate transforma intr-un scaun confortabil pentru birou. Pozitia corecta este cu genunchii in unghi drept si coapsele paralele cu solul.

Antrenament de forta

Poti utiliza mingea fitness pentru a inlocui un banc de greutati pentru exercitii. Pur si simplu stai pe minge cu sprijin pe umeri si ceafa, si lucreaza bratele cu greutati, mantinand stabila zona abdominala, fesele si picioarele. Folosind mingea, poti transforma miscari simple ale corpului in exerciti intense si complete.

Exercitiile pe care le puteti face cu una dintre aceste mingii sunt practic nelimitate. Poti utiliza mingea ca pe un instrument special doar pentru anumite grupe musculare, cum ar fi abdomenul de exemplu.

Yoga si Stretching

O minge fitness poate functiona excelent in antrenamentele de yoga pentru a sustine sau ajuta corpul in ipostazele mai dificile. O minge este accesoriul perfect care te ajuta sa definesti o postura corecta si sa iti imbunatatesti echilibrul. Stretching-ul este grozav dupa o zi lunga la birou, sau dupa un antrenament cardio pe bicicleta.

Vezi aici mai multe idei de antrenamente…

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Mingile medicinale moi: aceste accesorii de antrenament sunt foarte populare in CrossFit, iar greutatea lor variaza intre 3 – 6 kg. Sunt ideale pentru aruncat sau pentru antrenamentul in echipa. […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.